dilluns, 23 de març del 2015

Propostes de millora pel nostre projecte

Grup 2
Lourdes C. / Xavi G. / Jose G.

Incloure una activitat prèvia o posterior a la pràctica per conscienciar els alumnes sobre les 3R (reparar, reciclar i reutilitzar).
Ampliar el ventall de materials, no acotar-ho només als llapis de colors, com per exemple amb l’ús de càpsules tipus Nespresso, per tal d’ampliar la creativitat dels treballs.


Grup 3
Jordi P. / Meritxell N. / David G.

Creiem que dins dels documents (fitxa memòria, fitxa docent, etc.) podria ser interessant fer més èmfasi a la seguretat al taller, ja que creiem que és un tema molt important a 1er d'ESO. En concret us proposem afegir requadres explicatiu de perills i mesures de seguretat a l'hora d'utilitzar eines a punts estratègics dels documents (tant pel professor com per l'alumne).
Aprofitant que a primer es treballa el tema dels materials, i que el projecte és una bona oportunitat per fer èmfasi en el tema dels materials, us proposem que siguin els alumnes els que cerquin materials adients per a la bijuteria (en comptes de restringir-los als llapis de colors) i en concret als materials reciclats.


Grup 4
Susana P. / Isaac S. / Pere R.

Es tracta d’un projecte interessant pel fet de ser obert i permetre la creativitat dels alumnes.
Propostes de millora: trobem difícil el tema del tall dels llapis de colors per la mida dels mateixos, la secció hexagonal. Es va comentar a classe que una marca en concret permetia aquest tall. Seria interessant definir-la per tal de facilitar la feina.


Grup 5
Isaac T / Naïm T / Javier T

El projecte és molt innovador i original. Ens ha encantat la idea! Felicitats!
Proposem que cada alumne realitzi un element de bijuteria.
Precaució a l’hora de tallar peces de petites dimensions, ja que se’ls mouran molt.
Pel que fa a la presentació, no veu controlar prèviament el temps i per això no us va donar temps a acabar-la. Sabem que vosaltres sou capaços de realitzar molt millor una presentació, ja que us hem vist en altres ocasions i per això sabem que la podríeu haver presentat una miqueta millor.
Molt bona idea donar-los una memòria amb els diferents passos definits.


Grup 6
Toni M. / Alejandro V. / Montse Z.

Ens ha agradat la idea de plantejar un projecte que, en un principi, pot semblar més un treball de noies que de nois. És una manera de motivar el sector femení dins d'aquesta àrea, que ja els costa prou. Entenem que plantegeu que és el primer "projecte" que fan a l'aula de tecnologia. Suposem que abans han anat al taller i han provat les eines i les màquines de les quals disposen. Hem de tenir en compte que la gran majoria d'alumnes no haurà tocat mai una serra, una pistola de silicona, etc. Tot i explicar-los les normes de seguretat, és bo que utilitzin les eines i màquines abans de fer cap projecte individual o en grup. Pensem que seria bo pensar en un sistema alternatiu per enganxar els llapis de colors, com per exemple cola blanca, en comptes de la pistola de silicona. Creiem que amb alumnes de 1r d'ESO, que encara no estan habituats a treballar al taller, pot comportar perills de cremades, i més, manipulant objectes tan petits com els que faran servir per realitzar aquest projecte. Tal com ja va comentar algun altre grup, i amb el context que heu establert, estaria bé que cada alumne fes la seva peça per fer un intercanvi més real. Si ho fan en grups, els alumnes de l'altra escola s'ho hauran de repartir... Per cert, repassant tota la documentació que teniu al blog, a l'enunciat que es facilita als alumnes no hi posa el temps de què disposaran ni se'ls explica que hauran de fer una exposició oral a la resta de companys del producte final. Potser se'ls hauria d'informar al mateix enunciat. No ens queda clar si els llapis, el cordill, els imperdibles, etc. ho han de portar els alumnes de casa o se'ls dóna tot el material al taller. En cas que ho haguessin de portar els alumnes, que no ens sembla malament, tot i que podria passar que algú s'ho deixés i no pogués fer el projecte, se'ls hauria de dir també dins la proposta de l'activitat.
A part de les millores que us hem proposat, la idea del projecte ens sembla genial!! Endavant!! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada